Olifiers Experience – Tijdreis door Gouda

Olifiers Experience – Tijdreis door Gouda

27 april 2022 0

Rond 1900 maakte Gouwenaar Henri(kus) Petrus Olifiers (Gouda, 17 april 1851Haarlem, 20 juni 1916) meer dan 170 foto’s in en rond Gouda. Hij maakte daarbij gebruik van een stereoscopische 3D fotocamera. Hieronder een voorbeeld van zo’n foto waarbij de 2 beelden worden afgewisseld.

Markt, hoek Korte Groenendaal. Links het Mantelmagazijn D. Leefsma. Daarvoor paard en wagen S.S. (Staatsspoorwegen) No. 105 van V.G. & L. (Van Gendt & Loos). Op de voorgrond een fraaie gietijzeren lantaarnpaal. Origineel: Beeldbank Streekarchief Midden-Holland, inventarisnummer 0440. 34957

In samenwerking met Streekarchief Midden-Holland en Bibliotheek Gouda ontwikkelden Darius Heydarpour van VRSPACE en Xander Dezentje van Blunderbuss Studios een hypermoderne beleving waarbij de originele foto’s uit 1900 bekeken kunnen worden in 3D met Virtual Reality.

Kijk rond in het Gouda van 1900 in 3D en maak een tijdreis naar het Gouda van nu op deze locatie. Wandel door een virtueel museum en bekijk de gehele expositie inclusief achtergrond informatie.

Vanaf mei 2020 start de ticketverkoop voor Gouda in 3D.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.