Historische naamborden aan de Goudse Markt, Hoogstraat en Wijdstraat

Een tijdmachine die de bebouwing van de historische binnenstad van Gouda onderzoekt, digitaal vastlegt en prachtig weergeeft.

Historische naamborden aan de Goudse Markt, Hoogstraat en Wijdstraat

24 oktober 2021 0


Veel panden waren vroeger bekend onder een naam en niet onder een huisadres zoals tegenwoordig. Namen als de Gekroonde Bontekoe en Drie Koningen zijn tegenwoordig verdwenen.

In 2022 viert Gouda dat ze 750 jaar stadsrechten heeft, willen we het heden met het verleden verbinden door de panden aan de Markt, Hoogstraat en Wijdstraat tijdelijk hun oude namen terug te geven met historische naamborden. Een project voor Gouda750 in samenwerking met verschillende middelbare scholen en met de ondernemers, eigenaars en bewoners van deze fraaie historische panden. Scholen en leerlingen gaan hun creativiteit inzetten om op deze borden hun verbeelding van de vroegere naam van de panden uit te beelden en ondernemers geven deze borden een zichtbare plek.

Voor dit project zoeken we nog een vrijwilliger die het leuk vindt om mee te werken om bijvoorbeeld het contact met de ondernemers te onderhouden, communicatieactiviteiten te verrichten of meer praktisch werk te verrichten. Voor meer informatie stuur je een mail aan gouda@hetnet.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.